Wat doen wij

Workshops, voorlichtingen, coaching en nog veel meer!

Zaalvoetbal

JAR gelooft in de kracht van Futsal(zaalvoetbal). Het inzetten van futsal als middel heeft voor ons een aantal voordelen:

Futsal is een middel wat veel jongeren aantrekt. Bij de gemiddelde jongere in Feijenoord (Rotterdam-Zuid), staat futsal meestal hoog in het lijstje van interesses.

• Futsal is een middel om een vertrouwensband op te starten. Dit kan een mooie opstap zijn om ontwikkeling aan te wakkeren bij de doelgroep.

Futsal heeft de kracht, met al haar facetten, om de maatschappij na te bootsen.

Wij programmeren twee keer per week op vaste dagen. Hiermee bieden wij structuur en continuïteit.

Ons programma bestaat verder uit workshops, voorlichtingen en coaching. In de kern gaan we in op (sociale)vaardigheden en weerbaarheid. Dit wisselen we af met coachgesprekken. We maken graag een vertaalslag naar bijvoorbeeld (gedrag op) school of thuis.

Onze coaches zijn op verschillende vlakken geschoold. Denk aan het bezit van een SKJ-registratie, welke stelt dat men in staat is om met jongeren en gezinnen aan de slag te gaan. Dit biedt ons mogelijkheid om te werken aan individuele begeleiding en ontwikkeling. Wij hebben een open houding, zijn empathisch en staan naast de jongeren in plaats van boven hen.

Ook klusjes in de wijk

JAR

JAR

Om de cirkel rond te maken geloven we ook in een stukje doen en ervaren(succeservaring). Deelnemers van JAR kunnen laagdrempelig aansluiten bij klusjes en activiteiten in hun eigen wijk. De jongeren worden geactiveerd om zich voor de wijk in te zetten. Op die manier kunnen jongeren laagdrempelig werken aan hun ontwikkeling in hun eigen vertrouwde omgeving. Via deze website komen aanvragen binnen, maar o.a. Woonstad, bewoners en gemeente Rotterdam hebben ons al kunnen vinden.

Voorbeelden van klusjes in de wijk;

Bewoners (senioren) uit de wijk helpen met hun tuintje;
Eenzame ouderen bezoeken
Het organiseren van een buurtfeest.
Folders brengen

Voor wie

We maken globaal onderscheid in twee groepen

leeftijd: 10, 11, 12 en 13 jaar

leeftijd: 14+