Over JAR

JAR is een vereniging welke bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren in de wijken van deelgemeente Feijenoord (Rotterdam-Zuid).

Jong Actief Rotterdam

Een kansrijke toekomst voor jongeren is waar wij ons voor inzetten. Dit doen wij in samenspraak met de jongeren. Wij geloven dat zij de ‘kapitein op het eigen schip’ zijn.

Wij vinden aansluiting bij de doelgroep en verbinden elkaar door middel van futsal. “Futsal als middel, maar ontwikkeling als doel”. Door onze uitnodigende en open houding, zorgen wij ervoor dat elke jongeren welkom is om mee te doen. Door jongeren tevens als onderdeel van de vereniging te zien, proberen wij hen ook te voeden met het eigenaarschap. Dit betekent dat zij een essentiële factor zijn in het meebeslissen.

Missie en visie

Het bevorderen van participatie en ontwikkelen van talent bij jongeren door het beoefenen van voetbalsport en het bieden van een sociaal vangnet.

Jongeren uit het gebied Feijenoord hebben meer zelfvertrouwen, zijn weerbaarder, zelfredzamer en nemen volwaardig deel aan de samenleving.

Ons doel

We hebben als doel; de doelgroep op sociaal-emotioneel en mentaal vlak te ondersteunen en op basis hiervan hen tot weerbare burgers klaar te stomen in de maatschappij.

JAR slaat hiermee een mooie brug tussen ons idee en het welzijnswerk.

Meer over JAR